2013. június 28., péntek

Francia fonat

Francia fonat technikájával  szintén készíthetsz karkötőt, nyakláncot, de én elsősorban egy elegáns övként tudom elképzelni. Készítsd el különböző színekből is, hogy változatosan tudd viselni. És mit szólnál, ha miden szál más-más színű lenne?


Hogy is készül? Nézd tovább:

2013. június 25., kedd

Nyaklánc fonalból - kicsit másképp

Szeretnél egy különleges, de mégis vidám nyakláncot? Ha minden feltétel adott, hamar elkészítheted!
Csupán ennyi kellék szükséges, és már kezdődhet is a munka.


Vajon milyen nyaklánc lesz ebből?

2013. június 21., péntek

Lámpafelújítás kötéllel


Nagyon szeretek bolhapiacra, vagy lomishoz járni. Rengeteg kincset találni, ami némi kreativitással nagyon szépen felújítható. A következő képek egy olcsó lámpa felújítását mutatják be.

2013. június 19., szerda

Természetesség jegyében

Természetesség jegyében ma pár kender zsinórból elkészíthető, mutatós, dekorációs darabot hoztam.

2013. június 15., szombat

Zokniból Barbie-ruhák

Ha már a zokninál tartunk, kislányos anyukáknak találtam egy nagyon ötletes, és egyszerűen elkészíthető Barbie ruhákat. Egy négygyermekes anya, Anna oldalán találtam. Kislányom lenne, biztos én is elkészíteném.
Elég hozzá egy kinőtt csajos zokni, és egy kis kézügyesség. Használjátok bátran :)


2013. június 11., kedd

Zokniból kreatívan

Az elhasznált, kilyukadt, esetleg kinőtt zokni remek újrahasznosítási módszere, ha játékfigurákat készítünk belőle.
Az utóbbi időben ez nagyon felkapottá vált, nagyon sokféle módszerrel találkoztam már.
Azonban ennyire, mint amit ezen az oldalon találtam, még egyik sem fogott meg. Sokkal aprólékosabban készül, mint a többi, eddig ismert társa, de a végeredmény magáért beszél. Szépen kivitelezve az ember meg sem mondaná, hogy zokniból készült. Remek, és nem utolsó sorban fillérekből elkészíthető, újrahasznosított ajándék. Gratulálok, a megálmodójának!

2013. június 8., szombat

Horgolt játékok

Az alábbi horgolt játékok elkészítéséhez elengedhetetlen a haladó szint, de aki kedvet kap, hogy csemetéjének elkészítsen párat, azoknak jó tanulást kívánok! Megéri! Ha már belejöttél, és persze gyermeked is örömmel játszik velük, akkor olcsón, akár egy régi pulcsi újrahasznosításával, akár maradék fonalból színvonalas, minőségi játékokat készíthetsz.

Nálunk mondjuk ezek a figurák nem rúgnak labdába, de szuperhősök jöhetnének sorba:) Ha ilyen mintát találtok, szívesen fogadom:)
Azért nem adom fel én sem, most épp Angry Birts játék madarai készülnek. Mintám sajnos nincs, de a figurák horgolt képeit szívesen közzéteszem, ha kéritek.

Most lássunk pár állatos figurát, illetve babákat:

2013. június 2., vasárnap

Pom Pom készítés

Pom Pom nem csak sapkabojtnak, hanem lakásdekorálásra is kiválóan alkalmas. A régi, hagyományos kartonpapír technikával még gyerekkoromban ismertetett meg a nagymamám. Azóta már továbbfejlesztett változata kapható a kreatív boltokban. De ha karton, és modern kütyü nélkül, most azonnal ki akarod próbálni, akár a két ujjadra is tekerheted, középen összekötöd, végein szétvágod, és már kész is. Itt egy pár ötlet, hogy mire is használhatod: