2013. július 31., szerda

Nyári fonal-karkötő a szivárvány minden színében

 Szintén egy egyszerű, színes, vidám karkötővel készültem, mely egyáltalán nem elhanyagolható módon nagyon könnyen elkészíthető. Saját ízlésedre alakíthatod a választott színekkel, valamint a választott kiegészítőkkel. Utóbbi nélkül is elkészítheted, hisz színeiben is nagyon jól mutat, de szerintem nagyon feldobják a karikák és függők.


Mint ahogy megszokhattad, továbbiakban részletezem a készítés menetét is.

2013. július 23., kedd

Karkötő fonással

Nagyon látványos, mégis egyszerűen elkészíthető karkötőt hoztam ma Nektek. Fonás egy nagyon szép technikájával készül, próbáld ki Te is!


Na nézzük, mi is lesz ebből...

2013. július 18., csütörtök

Horgolj szőnyeget!

Színes, vidám, nyári, kerek, strapabíró, egyedi, újrahasznosított... Egyszerűen: nagyon jóóóó!


Nem kell hozzá más, régi, használt pólók minél különbözőbb színekben, valamint fonal és horgolótű.
Kezdő vagy a horgolás terén? Ebbe a munkába bátran belekezdhetsz. Annak érdekében, hogy biztosra menj, lépésről-lépésre végigvezetlek:

2013. július 14., vasárnap

Horgolt babacipő

Így 2013 év közepe táján úgy veszem észre, nagyon sok kisember szeretne megszületni. Egyre több gömbölyödő pocakot látok boldog tekintetekkel kísérve. Hol tervezett, hol váratlan, de örömmel fogadott a fogantatás. Azt hiszen, kissé én is elérzékenyültem:)
Hát ennek köszönhető mai bejegyzésem, mellyel készülhetsz akkor is, ha saját picidet várod, de remek babaajándék egy barátnő kisgyermekének születése alkalmával.

2013. július 8., hétfő

Horgolj csipkét seprűnyélen

Egy nagyon érdekes oktató képsorozatot találtam egy régi, kötőfonalakat gyártó cég honlapján. Nagyon megtetszett, ezért megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok az elkészítéséhez. Még nem próbáltam ki, úgyhogy várom a tapasztalataitokat, sikerült-e megvalósítani.

2013. július 4., csütörtök

Horgolj táskát!

Emlékszem, gyerekkoromban anyukámnak volt horgolt táskája. És a nagymamámnak is. És a szomszéd néninek is. És a néninek is, aki mindig a buszon volt iskolába menet. Ezzel még nem is lenne semmi baj, és valószínűleg nem lenne ennyire emlékezetes, hogyha nem teljesen egyforma lett volna mindegyik. Esetleg árnyalatnyi különbségek leettek közöttük, de a minta mindegyiknél ugyanaz. Gondolom nem tévedek, ha mindegyik az akkori Fürge ujjakból készült.

Ma azonban szebbnél-szebb mintákat találni, kreatív megoldásokkal ötvözve. Például itt:


2013. július 1., hétfő

Horgolt katicabogár

Fiam ősszel kezdi a nagycsoportot az oviban, és a Katica csoportba jár. Szeretnék búcsúzóul egy kis köszönöm-ajándékkal kedveskedni a nevelőknek, mert nagyon szeretjük őket. Tudom, kicsit korainak tűnik, hogy ezen gondolkodom, de tudom, hogy nagyon kevés időm van az elkészítésére, tehát nagyon korán neki kell látnom. Olyan ajándékot szeretnék, amit nem visznek haza (hisz gondolom a sok év alatt összegyűlt ajándékok csak a helyet foglalják), ezért úgy döntöttem, a csoportszobába készítek valami maradandót. Mivel katica csoport, ezért legyen katicabogár :)
Ezt szeretném:


Használhatja majd a leendő kiscsoport szőnyegként, vagy feltehetik a falra is. Majd eldöntik, rájuk bízom.